Pizzagate, media ja henkinen maailmansota

Aloin eilen illalla kirjoittamaan uutta juttua, joka oli kohdistettu suoraan suomalaisille toimittajille, jotka uutisoivat Pizzagatesta valeuutisena ilman mitään perusteluja. Listasin juttuun toimittajien nimiä ja kirjoituksen sävy oli syyllistävä. Tavoitteeena oli tietysti herättää näissä toimittajissa jonkunlaista pohdintaa journalismin etiikasta näin vakavassa asiassa. Jätin jutun lopulta kuitenkin julkaisematta ja menin nukkumaan. Tänään avasin keskeneräisen jutun uudelleen, pyyhin koko tekstin pois ja kirjoitin tämän sen tilalle. Tiedän, että tämä juttu ei taatusti kosketa monia eikä edes saavuta kovin monien ihmisten huomiota, mutta joskus yhdenkin ihmisen saavuttaminen voi olla riittävä määrä. Vähän samasta syystä mainitsin Dave Rossin tapauksen aiemmassa kirjoituksessani.

Itselläni on Pizzagateen aito henkilökohtainen ”Kumma Juttu -suhde”. Siihen liittyy useita henkilökohtaisia synkronisiteettejä, fyysisiä ja psyykkisiä outoja tapahtumia ja myös jotain sellaista, josta en ole kertonut kenellekään enkä tule kertomaankaan. Vaikka en olekaan uskonnollinen ihminen niin tiedostan silti, että universumissa on jotain sellaista, josta meillä materialistiseen maailmaan fakkiintuneilla ihmisillä ei ole vielä hajuakaan. Kutsutaan sitä nyt pop-kulttuuri -hengessä vaikka ”voimaksi”. Ja se on sellainen voima, joka ei tule kenestäkään yksilöstä vaan jostain paljon syvemmältä. 

force

Muutama sana mediasta

Kuuntelen välillä radiota autossa. Esimerkiksi Radio Rockin haastattelut aamuisin ovat joskus kiinnostavia. Myös Perttu Häkkisen radio-ohjelmassa (YLE)  haastatellaan välillä kiinnostavia henkilöitä. Jostain kumman syystä ne kaikkein kriittisimmät asiat onnistutaan kuitenkin ohittamaan siinäkin ohjelmassa. Viimeisin loistava esimerkki tästä oli ohjelma, jonka nimi oli Salaliittojen ilta. Toisaalta en voi mistään tietää vaikka Pertulla olisi aito halu tarjota matalan kynnyksinen keino avata mieliä näihin asioihin ilman liian raskaiden totuuksien kohtaamista.

Toki jotain muitakin valonpilkahduksia mediasta tulee vastaan aika ajoin. Yleisesti voin kuitenkin sanoa, että minkä tahansa valtamedia-välineen avaaminen aiheuttaa itselleni sietämättömän vastareaktion. Mielen ohjelmointi, poliittiset tavoitteet ja taloudelliset motiivit paistaa kaikesta läpi niin selvästi, että suljen masiinat mieluummin kuin jään tuhlaamaan aikaani moisen potaskan dekryptaamiseen.

media

Luulenko sitten olevani jotenkin muita ihmisiä ylempänä tai parempi, jos koen heidän ylläpitämän ja sisäistämän maailmankuvan niin vääristyneeksi? En. Aina kun huomaan ajattelevani jotain tällaista, yritän muistuttaa itselleni, että olen itsekin joutunut tekemään vuositolkulla rankkaa työtä murtautuakseni ulos ”kollektiivisen ajattelun Matrixista”. Ja mistä minä voisin tietää olenko edelleenkään yhtään matkan alkuvaihetta pidemmällä? Tiedän myös, että maailmassa on iso määrä ihmisiä, jotka voisivat naureskella omalle tiedostamattomuudelleni.

On täysin turhaa ja hölmöä arvioida ihmisiä sen mukaan missä vaiheessa omaa ”matkaansa” he ovat. Kaikki me tulemme samasta paikasta ja palaamme samaan paikkaan. Ja ne toimittajatkin tekevät vain työtään siltä pohjalta mihin heidät on saatu uskomaan. Ja onhan minulla läheisessä perhepiirissäkin henkilöitä, jotka tekevät hienoa työtä mediamaailmassa.

Omasta näkökulmastani monet bloggaajat ja tubettajat tekevät kuitenkin sitä kaikkein arvokkainta työtä herätellessään ihmisiä pohtimaan ja kyseenalaistamaan asioita. Itse arvostan erittäin suuresti esim. eliittiblogia, koska ilman sitä en olisi saanut tiettyjä pisteitä yhdistettyä omalla kartallani.

Tällaisen ”humanitaarisen päämäärän” tavoittelussa on kuitenkin yksi suuri ongelma: Monesti tuntuu kuin vastassa olisi paksu tiilimuuri. Iso osa ihmisistä ei ole valmis vastaanottamaan yhtään kymppiuutisia vaativampaa informaatiota. Vaativuudella tarkoitan asioita, joiden läpikäyminen vaatii omia henkilökohtaisia ponnisteluja (myös henkisiä) ja oman pään käyttöä. Monen reaktio tällaisiin asioihin on jokseenkin tällainen: ”En usko tätä, koska tuo ei ole mahdollista”. Myös Pizzagatessa on havaittavissa tämä sama ilmiö. Eliittiblogi kuvasi tätä hienosti kehäpäätelmä-vertauksella: ”Se on valeuutinen, koska se on valeuutinen”.

Tästä kaikesta tulee mieleen Matrix-elokuvan ”Woman in red” -kohtaus, jossa Morpheus sanoo:

You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.

Back to the Pizzagate

Oma perstuntumani on, että ne pari hassua pitseriaa Washingtonissa ovat pelkkä jäävuoren huippu. Titanicin kohtaloksi ei koitunut se osa jäävuorta, joka oli näkyvissä vaan se, joka oli pinnan alla näkymättömissä.

Täytyy ymmärtää koko ilmiön mahdollinen laajuus. Se saattaa olla massiivinen. Emme voi tietää miten monia ihmisiä saatetaan kiristää tähän liittyvällä tiedolla ja monen kohdalla kyse voi kirjaimellisesti olla elämän ja kuoleman asiasta. Ja mihin näin ison salaisuuden paljastuminen voi johtaa? Jos asia todella kytkeytyy maailman suurimman supervallan korkeimpaan poliittiseen eliittiin, voidaan puhua yhdestä ihmiskunnan vakavimmasta asiasta. En edes ihmettelisi vaikka osa poliitikoista jäisi sairaslomalle tämän takia.

Noh, joka tapauksessa.. Nyt saavutaan koko jutun pointtiin. Tänään satuin oudon sattuman kautta katsomaan erään videon, joka tuntui kiteyttävän hienosti omat ajatukseni tähän koko kuvioon liittyen. Video löytyy täältä: https://www.periscope.tv/prayingmedic/1dRJZXzbaEvKB?t=2s

Suosittelen erittäin lämpimästi katsomaan kyseisen videon. Alun höpinät uskonnosta ja unista voi jättää huomiotta, jos oma mieli ei jostain syystä hyväksy toisten ei-materialistista maailmankuvaa. Keskittykää siinä tapauksessa vain faktuaalisiin asioihin, joista kaveri puhuu. Mielestäni hyviä pointteja.

Kiitos ja moi!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s